Amsterdam streeft ernaar om tegen 2030 vrij te zijn van diesel- en benzineauto’s. CAM Unit heeft ons betrokken bij hun plannen; ze hebben al zonnepanelen geïnstalleerd en zijn overgestapt op infraroodpanelen voor verwarming, waardoor ze van gas af zijn.
Na de Scope 12 keuring van hun bestaande systeem ontdekte de inspectie aanzienlijke gebreken. Ze schakelden ons in na een uitgebreide zoektocht om een bedrijf te vinden dat hun problemen kon aanpakken.
We hebben met succes de problemen voor CAM Unit opgelost, zodat ze weer met een gerust hart kunnen genieten van de opbrengsten. Ook hebben we ervoor gezorgd dat hun systeem weer jarenlang mee kan gaan.
Hun tevredenheid was zo groot dat we samen met hen een plan hebben opgesteld om tegen 2030 hun volledige wagenpark elektrisch op te laden bij hun bedrijfspand. Bovendien kregen we van hen een nieuwe opdracht als blijk van vertrouwen.
Eerst nemen we jullie mee in de opdracht en de uitdaging. Door de beperkte aansluiting (3x80A) kwamen we voor een technische uitdaging te staan: hoe kunnen we in de winter voldoende stroom opwekken? Het antwoord lijkt in eerste instantie simpel: meer zonnepanelen. Echter, door de beperking van het stroomnet leek het in eerste instantie niet mogelijk om meer dan 55,200 Wp aan zonnepanelen te plaatsen, wat goed zou zijn voor een totale opbrengst van ongeveer 50,000 kWh. Dit is bij lange na niet voldoende, vooral gezien de opbrengst in december en januari slechts 1,473 kWh zou zijn, terwijl de stroombehoefte juist het hoogst is in die maanden.
In eerste instantie leek de enige optie voor de klant om stroomopslag aan te schaffen. Samen met de klant hebben we daarvoor een berekening gemaakt en al snel bleek dat de energieopslag een enorme investering zou zijn die te lang op zich zou laten wachten om rendabel te zijn.
Door ons uitgebreide onderzoek in het gebruik van de klant, kwamen we tot de conclusie dat er maar één passende oplossing was: de oorspronkelijke installatie uitbreiden op een zo slim mogelijke manier. Allereerst hebben we gekozen voor een omvormer op de groei, namelijk de Growatt100 kW in combinatie met de energie slimme meter. Door de energie slimme meter hebben we de optie om de grid limiet in te stellen, waardoor we nooit meer leveren dan het stroomnet aan kan.
Daarna hebben we het legplan zo goed mogelijk verdeeld door niet alles op het zuiden te leggen, maar juist in een oost-west positie. Hierdoor creëren we geen piek, maar juist een gelijkmatig opbrengstpatroon, waardoor er zo min mogelijk stroom verloren gaat en de klant volop gebruik kan maken van hun opgewekte stroom. In de foto zie je hoe de energie slimme meter zijn werk doet en exact laat zien hoe het stroomverloop van CamUnit Amsterdam binnen- en uitgaat.
Benieuwd naar hoe SolarPanel Nederland jou kan helpen optimaal gebruik te maken van jouw zonnepanelensysteem? Wacht niet langer en plan een gratis adviesgesprek in.